Selecteer een pagina

Virgo+ heeft al vele jaren ervaring met mini ondernemingen, om het ondernemerschap bij leerlingen aan te leren, niet uit boeken, maar door praktische oefeningen. In 2015 werd deze inzet van het team beloond met de titel “Vlajo Ambassadeurschool”. Er zijn momenteel nog maar 37 scholen die deze titel hebben gekregen. ( https://www.vlajo.org/wat-doet-vlajo/ambassadeurscholen )

Virgo+ neemt ook deel aan het onderzoek ICEE. Een onderzoek in opdracht van de Europese Unie naar de gevolgen van ondernemerschapslessen binnen het secundair onderwijs. Er namen 25 scholen deel uit 5 Europese landen. Om te kwalificeren voor dit onderzoek moest de school er voor zorgen dat minstens 50% van alle leerlingen van het laatste jaar ondernemerschapsonderricht zouden krijgen. Geen gemakkelijke opdracht omdat ondernemerschap jammer genoeg nog niet in alle studierichtingen is opgenomen in de leerplandoelstellingen. Dankzij de inzet van de leerlingen en verschillende leerkrachten is Virgo+ in deze opzet toch geslaagd. Van 15 tot 17 november werden de eerste resultaten van het onderzoek bekend gemaakt en besproken. Daarom vertrok de directeur, Johan van Engelant, samen met twee voortrekkers op het gebied van mini ondernemingen, Nabil Foki en Andreas de Bie, naar Tallinn. Er werd hard gewerkt en ons netwerk is werd verder uitgebreid. (http://icee-eu.eu/ en http://www.jaeurope.org/medias/news/501-major-multi-country-research-shows-the-different-positive-impacts-of-entrepreneurship-education.html)

Tevens werden in Tallinn the Entrepreneurial School (TES) Awards 2017 uitgereikt. Deze prijs werd nog maar voor de tweede keer georganiseerd. Virgo+ mocht deze trofee voor ons land naar huis brengen. (http://entrepreneurialschool.eu/news/tes-awards-2017—announcement-3188/).  Het is een prijs de duidelijk maakt dat het schoolteam goed bezig is.

Proficiat aan het directieteam, alle leerlingen en leerkrachten, nu en in het verleden, die samen aan deze weg getimmerd hebben. Dank ook aan de Vlaamse Jonge Ondernemingen. (https://www.vlajo.org/)

De prijs werd uitgereikt door Caroline Jenner, CEO at JA Europe en Rodrigo Ballester, Cabinet of Commissioner Tibor Navracsics, EC en werd voor Virgo in ontvangst genomen door Johan van Engelant, Nabil Foki en Andreas de Bie.

 

X