Selecteer een pagina

Kiezen voor je toekomst

Je moet een richting kiezen. Een richting die bij je past en die je toekomst geeft. Om dat zoeken een beetje te vergemakkelijken helpt de studiekiezer je op weg binnen het aanbod van studierichtingen in het studiegebied Handel (Business Education). Klik op een van onderstaande graden voor meer info!

Eerste graad

De eerste graad omvat twee leerjaren. Bij de start in het secundair onderwijs moet je kiezen tussen een 1ste leerjaar A of een 1ste leerjaar B.

Tweede graad

Het derde en vierde leerjaar vormen de tweede graad. Je kiest nu voor een traject waarbij je op termijn wil doorstromen naar een professionele bacheloropleiding (de TSO-studierichtingen) of een traject waar je op termijn wil doorstromen naar onmiddellijke tewerkstelling na het secundair onderwijs (de BSO-studierichtingen).

Studierichtingen tweede graad

Derde graad

Na het vierde jaar kies je opnieuw. Elke studierichting heeft hier zijn eigen accenten. Je zal moeten kiezen wat best bij je interesses en mogelijkheden past. Wil je na het zesde jaar doorstromen naar een opleiding in het hoger onderwijs dan kies je voor een studierichting TSO. Wil je daarentegen doorstromen naar de arbeidsmarkt dan kies je voor een studierichting BSO en een aansluitend specialisatiejaar BSO.

Verder studeren

Ben je reeds begonnen aan je zesde jaar? Dan is een specialisatiejaar of een Se-n-Se traject misschien iets voor jou.

Social media

Aankomende events

november

Geen events

december

Geen events

januari

Geen events

X